ΙΣΤΟΡΙΑ

1922 – 2022.
100 χρόνια από την έναρξη της τραγωδίας και το Γολγοθά 1.500.000 περίπου Ελλήνων προσφύγων κατοίκων της Τουρκίας από την Μ. Ασία, Πόντο, Ανατολική Θράκη και την Καππαδοκία. Μια σειρά από γεγονότα ανάγκασαν τους έλληνες να εγκαταλείψουν τα πατρογονικά τους εδάφη και τις εστίες τους, να ξεριζωθούν και να βρουν ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΣΤΟΧΟΙ

Όλοι αυτοί οι πρόσφυγες βρέθηκαν πρωταγωνιστές σε μια πρωτοφανή στα διεθνή χρονικά και την «μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών στην ιστορία». Στόχοι μας είναι να αναδείξουμε το δράμα και την ιστορία της μετεγκατάστασης αυτών των πληθυσμών, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά την διάρκεια της μετεγκατάστασης και της “υποδοχής” από τις ελληνικές αρχές και κατοίκους των περιοχών.

Εξερευνούμε σπιθαμή προς σπιθαμή τα γεωγραφικά σημεία της Ελλάδας που επιλέχθηκαν να τους φιλοξενήσουν και ανακαλύπτουμε τις ιδιαιτερότητες κάθε τοπικής κοινότητας των προσφύγων. Ανακαλύπτουμε τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα που μετέφεραν από τον τόπο τους και απαντάμε στο ερώτημα: ”πως αυτά επηρέασαν στην σύγχρονη Ελλάδα;”INFO:

2022 | Σειρά Ιστορικών Ντοκιμαντέρ | 12 Επεισόδια

CLIENT:

ΕΡΤ

PRODUCER:

Γιώργος Κάσδαγλης

DIRECTOR:

Δημήτρης Χατζημαλλής

AIRED ON:

ΕΡΤ3

ORIGINAL MUSIC:

Social Productions – Γιώργος Ξουλόγης

Παραγωγή
Broadcasting

STILLS